Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Redan under morgonen den sista tävlingsdagen på U18EM i Jerusalem tog Sverige sitt första guld när Ayla Hallberg Hossain vann flickornas längdhopp.
 
För den som vill hålla koll på de svenska friidrottarna under VM har vi sammanställt ett tidsprogram med svenska ögon.
 
Onsdagens tävlingar under U18EM bjöd på en hel rad fina topp åtta-placeringar och magiska förstadagar i tiokampen och kröntes med en bronsmedalj till Linus Jönsson i stav.
 
Nu är de första aktiva på plats i USA för de sista VM-förberedelserna. Saknas gör dock kasttränaren Vésteinn Hafsteinsson som är sjukskriven. "Jättesynd, men just tack vare Vésteinn är hans aktiva väl rustade för situationen", säger Kajsa Bergqvist.
 
Isak Hughes tog Sveriges första medalj den här mästerskapstäta sommar när han sprang in som tvåa på 100 meter vid U18EM.
 
Nya friidrottsstjärnor dyker upp titt som tätt, men ibland kommer det en stjärna som lyser starkare än många andra. Sprintern William Trulsson från Malmö AI är en sådan.
 
I årets upplaga av Kraftmätningen deltog totalt 47 lag, varav 36 mixade lag, tre rena pojklag och åtta flicklag. Av alla de lag som deltog var det åtta sammanslagna lag. IFK Göteborg hälsar nu välkomna till 2022 års final.
 

Truppen till EYOF komplett

(2022-07-05 11:00)
SOK skickar 26 tonåringar till Europaungdoms-OS i Slovakien. Truppen kompletterades på tisdagen med 13 nya namn.
 
Halva veteran-VM i Tammerfors har avverkats och de svenska deltagarna har kammat hem inte mindre än 28 medaljer. Läs mer om de svenska framgångarna i den här halvtidsrapporten.  
 

VM i halvmaraton inställt

(2022-07-05 10:00)
World Athletics har beslutat att ställa in VM i halvmaraton som skulle avgjorts i kinesiska Yangzhou 13 november.
 
Redan under de första kvaltävlingarna har den svenska truppen visat att de har toppat formen inför det första internationella mästerskapet.
 
På Tingvalla IP visade flera juniorer att formen inför Junior-VM är god redan nu.
 
Inledande regn över Tingvalla gjorde det svårt att prestera toppresultat i flera av teknikgrenarna.
 
Landslagsledare Lisa Hannula Virving är tillsammans med 33 ungdomar nu på plats i Jerusalem och redo för fyra dagars tävlingar vid Ungdoms-EM.
 

Bianca över 6000 poäng

(2022-07-03 18:00)
Under Sollentuna Combined Events Challenge var Bianca Salming på väg mot en riktigt bra serie som till slut landade på precis över 6000 poäng.
 

 

  Frågor/synpunkter

   webmaster@vingarna.se    

 

 

   Ungdomsmärket

  Ungdomsmärket

 

Postadress:
IF Vingarna - Friidrott
Långvägen 85
89143 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@vingarna.se

Se all info